Aantal verhuizingen gedaald in 2018

In 2018 verhuisden er minder mensen in Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hiermee komt er einde aan trend die zich sinds 2014 voordeed. Het aantal mensen dat verhuisden in 2018 was 5% minder dan in 2017.

Voornamelijk veel jonge mensen verhuisden in 2018. Enkel 65-plussers verhuisden meer. De daling in het aantal verhuizingen was voornamelijk bij personen van 30 tot 50 jaar. Personen tussen de 20 en 30 jaar verhuizen nog steeds het meest. Het is vaak een levensfase waarin studenten of jongeren zelfstandig gaan wonen wanneer zij gaan studeren. Zij verhuizen dan vaak naar de stad waar zijn studeren. In grote steden komen er vaak veel studenten wonen. Denk hierbij aan Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Groningen. De ‘studentensteden’ hebben vaak een Hogeschool en Universiteit in de stad. Hiernaast is het een fase waarin deze leeftijd op zichzelf gaat wonen of hun eerste huis kopen. 24-jarigen wisselden het meeste van woning volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Gezinnen verhuizen daarentegen minder. Veel gezinnen die wilden verhuizen in de crisis zijn in die tijd al verhuisd.

Er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Het is lastig om aan een woning te komen. De vraag naar zowel huur- als koopwoningen is erg hoog.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *