Groei flexwerkers

De afgelopen jaren is het aantal flexwerkers veel toegenomen. In de afgelopen 15 jaar met 1,1 miljoen. Onder flexwerkers vallen onder andere medewerkers met een tijdelijk contract, oproep- en invalkrachten en zzp’ers. Deze laatste groep flexwerkers zijn het grootst. Naast dat steeds meer organisaties bewust kiezen voor flexwerkers, is het voor medewerkers ook een goede opstap naar de arbeidsmarkt. Zij kiezen bewust voor een flexibel contract.

Het is voor organisaties belangrijk om mee te gaan met deze ontwikkelingen. In de krappe arbeidsmarkt is het in vele sectoren lastig om aan geschoold personeel te komen. Wanneer er op een juiste manier geïnvesteerd wordt in de flexibele schil van een organisatie, kan de flexibele schil van een organisatie als strategisch instrument worden ingezet. Het kan verschillende voordelen opleveren. Zo kan een flexibele schil de continuïteit behouden in het personeelsbestand. Indien er bijvoorbeeld wordt gekozen voor payroll, kan er voor langere tijd aan flexibele arbeidscontracten worden versterkt. Daarnaast kunnen flexwerkers inspringen wanneer organisaties op zoek zijn naar specifieke kennis of vaardigheden.

Het is belangrijk dat er dus op een juiste manier wordt nagedacht over een flexibele schil in de organisatie. Een juiste balans tussen een vaste kernbezetting en een flexibele schil is hierbij van belang. Hier kan een juiste kennispartner bij helpen. Zij kunnen je adviseren in de optimale flexibele schil.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *