In de banken- of verzekeringswezen meeste kans op een vaste baan

Indien je als flexibele arbeidskracht met een tijdelijk contact aan de slag bent gegaan in de banken- of verzekeringswezen, heb je daar de meeste kans om een vaste baan te krijgen. In deze sector kan een groot deel van de flexwerkers die een flexibele arbeidscontract hebben gekregen vast aan de slag. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV.

Deze sector scoort veel hoger dan andere sectoren die ook flexibele arbeidskrachten in dienst hebben. Opvallend, omdat de sector al lang te maken heeft gehad met leegloop. Nu staat de sector te springen om goede arbeidskrachten. Het vinden van geschikt personeel is lastig in de krappe arbeidsmarkt. Hiernaast dient bestaand personeel op een juiste geboeid te worden, zodat zij zich willen binden aan het bedrijf. Flexibele arbeidskrachten in de sectoren bouw, onderwijs en de zorg ook vrij hoge kans op een vast arbeidscontract. In de schoonmaaksector en in de landbouw ligt het percentage het laagst. Hier hebben flexibele arbeidskrachten gemiddeld het minste kans om een vaste arbeidscontract te krijgen.

De arbeidsmarkt flexibiliseerde afgelopen jaren in structureel tempo. Veel jongeren hebben een flexibel arbeidscontract. Het biedt voor hun een gemakkelijke opstap naar de arbeidscontract en zijn daardoor niet gebonden aan een bedrijf. Zij combineren een opleiding vaak ook met een flexibel bijbaantje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *